Wat is contractmanagement?

 

Wat is contractmanagement en wat doet een contractmanager?

 
Bij contractmanagement bewaakt de contractmanager de actualiteit van de opdrachten en (raam)overeenkomsten met klanten en leveranciers met als resultaat minimalisering van risico’s en levert optimale dienstverlening zowel extern én intern naar de business en inkoop.  Wat houdt dat precies in?

Een contractmanager regisseert de contractuele en administratieve afhandeling met zowel professionals als de klanten. Als contractmanager heb je te maken met 2 partijen waarmee geschakeld wordt en contractuele afspraken vastgelegd worden. 

Het geeft voldoening als het duidelijk is voor de professional. Daarnaast is de klik met de professional heel belangrijk, je zorgt ervoor dat ze echt gehoord worden en dat het duidelijk is voor hen, aldus Sotto (contractmanager Compliance Factory)

Het doel is om risico's te vermijden, kosten te bewaken en te reduceren en een bijdrage te leveren aan het strategisch beleid over uitbestedingen. 

Het werk is variërend. Je hebt contact met de professional en neemt samen het contract door.  

Farid vult daarbij aan:


 “Het lijkt van buitenaf allemaal administratief en saai, maar toch heb je intensief contact met de klanten en met de professionals. Als alles rond is en alle partijen zijn tevreden geeft het een voldaan gevoel! In een goede samenwerking ontstaat dan ook wederzijds vertrouwen, als het vertrouwen er eenmaal is dan kun je ook samen verder groeien.” 

Farid | (contractmanager Compliance Factory)

Overal waar gewerkt wordt worden overeenkomsten afgesloten. Daarom is goed contractmanagement van belang. Hoewel deze overeenkomsten geld kosten, levert het ook geld op voor de klanten. In overeenkomsten zitten risico’s, wanneer je deze risico’s in kaart hebt kun je deze continue monitoren. En daardoor de kans op de risico’s aanzienlijk verkleinen. 

Veel bedrijven werken via een incompleet contract management software of via Microsoft Excel. Het is een gegeven dat uiteindelijk het overzicht zoek raakt. Compliance Factory heeft een eigen web tool ontworpen waarin overzichtelijk de status van contracten worden bijgehouden, uren kunnen worden ingevoerd en worden geaccordeerd en middels diverse filters flexibiliteit wordt geboden binnen het systeem. 

Wil je meer weten over contractmanagement voor jouw organisatie? Of de web tool die wordt gebruikt?  
Over Compliance Factory

Compliance Factory ondersteunt bedrijven op het gebied van het organiseren en uitvoeren van inhuurbeleid.
Wij zijn betrokken in werkgroepen die met Ministeries en de Belastingdienst (uitvoerings)beleid en overeenkomsten bespreken. Hierdoor zijn wij direct op de hoogte van de wijzigingen in de geldende wet- en regelgeving. 

Compliance Factory voorziet jou vanuit een neutrale back-office positie van kennis, advies en oplossingen. In alles geeft Compliance Factory 100% transparantie en wordt er kennis, cijfers en praktijkvoorbeelden gedeeld. De 100% neutrale rol van Compliance Factory levert jou de juiste oplossing tegen de juiste prijs.

Met de klant kijken wij naar de gedachte achter inhuur van externen en hoe dat verbonden kan worden aan de eigen personeelsbehoefte: een Total Workforce Management aanpak. Een gezamelijke visie scoren vinden wij veel belangrijker dan de drang tot (hoge) marges te scoren. Lees hier meer over deze aanpak. 

Informatie en advies nodig?

Lees ook de andere blogs:

This is the title

ADVIES NODIG?

Laat je gegevens achter en wij contacten je binnen 24 uur.

    Comments are closed.