De wereld staat in de fik

De wereld staat in de fik en Nederland gaat door...het stof. 

Compliance Factory is een bedrijf dat denkt in “vandaag, voor morgen”. En dan ontkom je niet aan een visie over de ontwikkelingen die gaande zijn. Daarom eens een blog over iets anders dan contracten en onze unieke expertise daarin.  

De media zit vol met het woord “crisis”. Bouwcrisis, milieucrisis, gezondheidszorgcrisis, energiecrisis, economische crisis, oorlogscrisis..kortom: waar is het goede nieuws gebleven? 

En dit is best een cynische, retorische vraag.  

Uiteindelijk hebben we het ook voortdurend over een personeelscrisis.

In plaats van daar blij mee te zijn, immers de werkloosheid is laag, verlamt het bedrijven bij het uitvoeren van hun werkzaamheden.  

De media benadrukt het effect in de hele distributieketen en op Prinsjesdag is er niets te horen over de gunstige effecten van een lage werkloosheid. Logisch?  

Ja, dat is logisch.  

De mastodonten in de wereldpolitiek moeten plek maken voor de toekomst. Heel typerend dat wereldleiders die macht nastreven over het hoofd van nieuwe generaties, een wereld creëren waarin het woord crisis normaal wordt. Ellende van een ander is de ver-van-je-bed-show voor (onze) politici. Al 10 jaar wordt er vooruitgeschoven wat men allang weet: er is een verandering nodig. In de wereld moet de generatie opstaan die het vuur dooft. En die met een nieuw elan een nieuwe wereldorde en levensstandaard neerzet. 

Prinsjesdag is het bewijs. Een lege koffer met een document dat inhoudelijk aan alle kanten rammelt en waarvan we nu al weten dat veel niet uitgevoerd wordt en uiteindelijk weer vooruitgeschoven wordt.  

Misschien is dit wel een stille oproep aan jongere kiezers om eigen generatie-genoten te kiezen, weg te stappen en de stofkam over de politiek en haar vertegenwoordigers heen te halen...  

Lees ook de andere blogs:

This is the title

ADVIES NODIG?

Laat je gegevens achter en wij contacten je binnen 24 uur.

    Comments are closed.