Wat verwacht jij van een intermediair / broker?  

 

Wat verwacht jij van een intermediair / broker?  

 
Een zelfstandige heeft weinig tijd om zijn acquisitie van nieuwe klanten op orde te krijgen. Daardoor is de inbreng van een intermediair gelijk aan die van een eigen sales. Dat daarvoor een vergoeding betaald moet worden is dan ook niet meer dan logisch.

In het streven om uiteindelijk toch een tariefsverbetering te realiseren zien we steeds meer dat de marge van de intermediair door de zelfstandige ter discussie gezet wordt. Hierbij wordt voorbijgegaan aan de meerwaarde en het gevolg van de tariefsdiscussie.  

Dus wat is voor jou de meerwaarde van een intermediair / broker? Is het beter dan een nationale vacaturebank? Heb je duidelijke afspraken gemaakt waarin je ook de verantwoording neemt over het besef dat een intermediair jouw marge nodig heeft om zijn onderneming te runnen?  

Bart Wille, Directeur BlueTrail, benadrukt:


"Kies voor een transparante intermediair, vandaag de dag zijn er steeds meer partijen in de markt. Het is heel erg belangrijk dat je kiest voor een partij die open en helder communiceert over wat ze doen, hoe ze het doen en op welke manier ze dat doen. Wij merken dat dat ook de manier is om een langdurige relatie aan te gaan."

Bart Wille | Directeur BlueTrail
Compliance Factory adviseert zelfstandigen de volgende eisen aan een intermediair te stellen:  
 • Transparantie over tarieven en maximale betaaltermijn (Europese verordening stelt 30 dagen)

 • Kennis en kunde als het gaat om de inhoud van contracten

 • Jouw belang voorop te stellen en haar eigen belang kenbaar te maken

 • Heldere communicatie over de inhoud van de opdracht (duur, werkzaamheden)

  Mocht je hier niet uitkomen: Compliance Factory begeleidt zelfstandigen en opdrachtgevers en werkt met vaste marges die het belang van de zelfstandigen ondersteunen.  

  Lees ook de andere blogs:

  This is the title

  ADVIES NODIG?

  Laat je gegevens achter en wij contacten je binnen 24 uur.

   Comments are closed.